Ką daryti, kai užeina neskaitadieniai?


Tikriausiai visi mes, net ir pačios didžiausios knygų žiurkės, savo gyvenime esame turėję neskaitadienių periodų. Kartais tai būna laiko trūkumo ar didelio užimtumo padarinys, o kartais tiesiog atrodo, jog nebeatrandi jokio įdomaus skaitalo, kad ir kokią knygą bepačiuptum.

Pamaniau, jog būtų labai naudinga pasidalinti keliais patarimais kaip kovoti su neskaitadieniais.

  1. Vienas iš geriausių būdų save priversti skaityti, be abejonės, – nusipirkti naują knygą, apie kurią seniai svajojote. Neabejoju, jog norėsite ją kuo greičiau suryti. 🙂 Vien nuėjimas į knygyną knygų žiurkei sužadins norą skaityti.
  2. Kitas būdas paskatinti save skaityti – tai pasiimti iš bibliotekos knygą, kurią tikrai norėtumėte perskaityti ir kuriai yra grąžinimo terminas. Taip būsite per kažkokį laiko tarpą priverstas perskaityti knygą, antraip teks, jos net neprilietus, grąžinti atgal į biblioteką.
  3. Niekada nepradėkite skaityti vos kelių pirmų knygos puslapių. Jei į rankas norite paimti naują skaitinį, perskaitykite bent keliasdešimt puslapių. Kitu atveju knyga nesudomins, nes tiesiog nespėsite į ją įsijausti.
  4. Manau, kad pats svarbiausias  dalykas – nežiūrėti serialų, kai nori sugrįžti prie savo mylimų knygų. Suprantu, kad labai jau norisi pasižiūrėti naujas “Šimtuko“, “Sostų karų“ar kito tavo mylimo serialo serijas, tačiau jos taip įtraukia, kad nebesinori nieko daugiau, tik žiūrėti toliau ir sužinoti, kas gi ten įvyks.
  5. Šis būdas ypač pravers paaugliams, kurių vienintelės pajamos yra tėvų duodami kišenpinigiai. Nusipirkite brangią knygą. Tuomet, jei jos neperskaitysite, jūs jausite savotišką graužatį, nes būsite dėl šio skaitalo pakloję nemažai eurų. Tai tikrai privers pasičiupti knygą į savo rankas.
  6. Labai šaunu yra turėti skaitomą knygą pdf ar epub formatu savo telefone. Kai lauksite eilėje ar važiuosite autobusu, turėsite ką veikti – skaityti. Galbūt knyga jus taip įtrauks, jog pavyks įveikti neskaitadienius.
  7. Geras būdas kovoti su neskaitadieniais – dalyvauti recenzijų konkursuose. Tuomet esi priverstas perskaityti knygą net ne vieną kartą bei išnagrinėti ją iki pačių mažiausių smulkmenėlių.
  8. Patikrintas būdas prisiversti save pradėti skaityti – plačiai apsiskelbti apie skaitomą (ar tik labai norimą pradėti skaityti) knygą draugams, o geriausia, žinoma, kitoms knygų žiurkėms. Tuomet, po kelių dienų, tikrai sulauksite klausimų apie knygą, o jei net nebūsite jos pradėję skaityti… Bus gėda ne tiek prieš draugą, kiek prieš save. Garantuoju, jog grįžę namo čiupsite tą knygą į rankas ir sušuksite karo šūksnį “Aš įveiksiu tave!“. 😀

Na štai, surašiau, ką tik žinojau. Tikiuosi, jog pagelbės, nes kartais tikrai labai sunku įveikti tuos nelemtus neskaitadienius. O jei nesuveikė nei vienas iš čia išvardintų aštuonių būdų… tuomet duokite sau šiokią tokią pertrauką nuo knygų. Pamatysite, jog greitai pats labai užsinorėsite griebti savo mylimą skaitinį į rankas.

jonexex logo

1 mintis apie “Ką daryti, kai užeina neskaitadieniai?

  1. Aš tai nekovoju su neskaitadieniais (o gal tiksliau neskaitasavaitėmis). Buvo man taip ir su “Elitu“ ir su “Gėrio ir blogio mokykla“ ir dar su kai kuriom. Pasiskolindavau knygą, po mėnesį gulėjo jos arba neatverstos arba su 10-20 perskaitytų puslapių ir grąžindavau. Praeina tam tikras laikotarpis, žiūri – pasiskolini ir per dieną perskaitai.
    Esu šventai įsitikinus kad kiekvienai knygai yra savo laikas, todėl net jei labai jos norėjai bet niekaip nesiskaito, tai nelemta vadinas, nesikankinu 🙂
    P.S. Bet serialai tai tikrai tikras blogis. Ir laidos visokios (tokios kaip Face off pvz, kaip pradėjau žiūrėt tai non stop, kur jau ten ką paskaitysi).

    Paspaudė "Patinka": 1 person

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.