Filmukai, susiję su rašymu


Nors ir kaip stengiamės jums pateikti daugybę naudingų straipsnių susijusiu su rašymų, kartais vis dėlto yra patraukliau girdėti ir ką nors matyti nei skaityti. Taigi, čia sudėsiu visus filmukus apie kūrybinį rašymą, kuriuos patariu pasižiūrėti. Žinoma, šiuo metu jums deja reikia mokėti anglų kalba, jeigu norite ką nors juose suprasti.



Brandon Sanderson – garsus rašytojas, kuris yra pabuvojęs best-seller sąrašuose. Taigi, pasiklausyti tai, ką jis turi pasakyti apie istorijų rašymą ir jų kelią link knygynų lentynų, yra tikrai nepaprastai naudinga.

Youtube.com puslapyje šis autorius yra paskelbęs daugybę filmukų. Šiuose jus galite atsidurti kartu su studentais ir klausytis, kaip jis dėsto kūrybinį rašymą. Kai kuriuose filmukuose rašytojas/dėstytojas pasikviečia svečių. Taigi, jeigu turite laiko ir noro, peržiūrėkite šiuos filmukus ir būsite atlankę vieną dalyką universitete… nemokamai 🙂

Pasižiūrėti: spausti čia



 Įdomus apie 12  minučių filmukas, kuriame susipažinsite geriau su vienu iš istorijos rašymo planu/šablonu. Kitaip tariant, jūs daugiau sužinosite apie “W“ istorijos veiksmo pateikimą istorijoje, kad skaitydami jūsų istoriją skaitytojai sakytų, kad jautėsi kaip važinėdami amerikietiškus kalneliais. Filmuką rasite: spausti čia



 TEDx prisikviečia kalbėti daugybę nepaprastų žmonių. Tarp šių yra nemažai ir garsių rašytojų ar literatūros ekspertų, kurie įdomiai pristato knygas ar istorijų rašymą. Vienas iš šių vertų filmukų priklausytų Andrew Stanton. Šis vyras smagiai ir įdomiai, pasitelkdamas vizualią medžiagą pristato istorijų rašymą. Patariu pasižiūrėti.

Andrew Stanton yra Amerikos filmų prodiuceris, scenarijų rašytojas, Pixar Animation Studios animacinių filmų įgarsintojas.

Filmuką rasite: spausti čia



Vilniaus knygų mugė 2013. Jaunojo prozininko kūrybinė virtuvė. „Pirmųjų knygų“ serijos prozos autorių kūrybos vakaras. Jurga Tumasonytė dalijasi kūrybinio rašymo patirtimi, įgyta pasinaudojus Laimos Vincės patarimais iš knygos “Rašyti gali kiekvienas“

Filmuką rasite: spausti čia



Raimondas Paškevičius – TV ir radijo laidų režisierius, scenaristas bei vedėjas („Profesoriaus Knyslio palėpė“, „Labas rytas suraitytas“, „Čiki Piki“). TV serialų „Grybauskai“, „Likimo valsas“, „Julija“, „Linksmasis našlys“, „De fakto“, „42″ ir kitų scenarijų autorius bei režisierius. Kino filmų „Anastasija“ ir „Nereikalingi žmonės“ scenarijų bendraautorius. Yra išleidęs tris pasakų knygeles.

Ši paskaita įrašyta Tarptautinių Kauno kino festivalio metu.


Alvydas Šlepikas – garsus Lietuvos poetas, režisierius, aktorius, scenaristas, rašytojas. Rašytojas Alvydas Šlepikas dalijasi savo įžvalgomis apie rašymą, apie knygų skaitymą, skaito savo kūrinį „Išleistuvių valsas“.
Knygų skaitymo popietė Vėliučionių vaikų socializacijos centre.
Akcija „Knygų Kalėdos 2015“.
Ugdymo plėtotės centras.
2015 m. gruodžio 4 d., Vėliučionys, Vilniaus r.


Herkus Kunčius.

Prozininko Herkaus Kunčiaus paskaita „Rašytojo kūrybos ypatumai“.
„Kūryba yra gyvenimo būdas ir galimybė apibendrinti įvairius visuomenės reiškinius“, – teigia rašytojas Herkus Kunčius. Paskaitoje jis kalba apie literatūros kūrybos ypatumus, kūrybos sąlygas ir rezultatus.


Mokomės iš geriausių

SERIJŲ KŪRIMAS/SUDĖTINGAS PASAULIS. Dr. Matthew McCaffrey kalba apie ekonomikos sistemą garsioje  Gorge R. R. Martin „Ledo ir ugnies giesmė“ serijoje. Trisdešimties minučių trukmės pristatyme kalbama apie visuomenės sandarą, išteklių svarbą ir ekonomiką, kuri paverčia istoriją realistišką ir atspindinčią šių dienų realijas.


IŠGALVOTŲ KALBŲ KŪRIMAS. WWU lingvistikos programos direktorius Edward Vajda kalba apie rašytojo J. R. R. Tolieno „Žiedų valdovas“ trilogijoje esančias sukurtas kalbas, jų kūrimo principus ir poveikį skaitytojui, kuriant pasaulio realistiškumo pojūtį.


Discover more from Kitty Writer

Subscribe to get the latest posts to your email.

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.