Spiegelherz. Das Spiel mit dem Teufel – Janine Wilk (knyga)


Anna zieht mit ihrer Familie an den Fuße des Blocksbergs und macht eine unglaubliche Entdeckung: Sie soll angeblich Hexenkräfte besitzen! Genau wie der gut aussehende, aber arrogante David. Mit ihm soll sie in den Kampf gegen eine böse Macht ziehen, die im Blocksberg gefangen ist und kurz vor ihrer Erweckung steht. Als wäre das nicht schon genug, sieht Anna ständig ein Jungen-Gesicht im Spiegel, das ihr Nachrichten zukommen lässt. Kann das wirklich Nebruel, der Sohn des Teufels, sein? Hin- und hergerissen zwischen David und Nebruel muss sich Anna in der alles entscheidenden Walpurgisnacht auf dem Blocksberg den Mächten stellen…


Kalba: vokiečių kalba 
Pirmasis originalus leidimas: 2018
Originali kalba: vokiečių kalba
Originalus pavadinimas: Spiegelherz. Das Spiel mit dem Teufel
Leidykla (Vokietijoje): Planet!
Ankstesnės dalys:  nėra
Serijos pavadinimas: nėra
Patartinas amžius: 12+
Žanras/ tipas: paranormalūs, romantika, nuotykiai, paauglių literatūra
Mitinės būtybės/padarai/galios: raganos, demonai
Veiksmo laikas: šių dienų pasaulis
Puslapių skaičius: 368
Pasakotojas: pirmas asmuo
Autorės puslapis: http://www.janine-wilk.de/


Buch: Die Schattenträumerin | Blogg dein BuchPrieš kurį laiką pasidalinau su jumis nuotraukomis, kuriose galėjote išvysti naujausią mano laimikį iš Vokietijos knygynų. Su dideliu entuziazmu rinkausi jį stovėdama paauglių knygų skyriuje ir su dar didesniu nekantrumu namuose pradėjau skaityti. Vieną iš knygų perskaičiau per kelias dienas, nes ji buvo įtraukianti ir parašyta lengvu stiliumi bei nesudėtingais žodžiais (t.y., nereikėjo dažnai dirsčioti į žodyną, kad žinočiau žodžio reikšmę). Dabar būtent šį romaną norėčiau jums pristatyti. Gal ir patys susigundysite įsigyti šį vokiečių autorės paranormalų kūrinį ar paprašyti, kad Lietuvos leidyklos jį išverstų.

Spiegelherz (liet. Veidrodžio širdis arba veidrodinė širdis) parašė 1977 m. liepos 7 dieną gimusi vokiečių rašytoja jaunimui Janine Wilk. Rašytoja pasakoja, kad nuo mažens literatūra užėmė svarbią vietą jos gyvenime. Būdama vienuolikos metų jį jau parašė savo pirmąją istoriją. Greta literatūros nemažą jos gyvenimo dalį užėmė ir muzika. Rašytoja nuo šešerių metų mokėsi groti pianinu, o nuo 2010 metų dirbo kaip pianino mokytoja. Šiuo metu Janine Wilk rašo vaikams, paaugliams ir (naudodama Marie Merburg slapyvardį) suaugusiems. Rašytoja gyvena su vyru ir dviems vaikais, kate ir šunimi netoli Heilbronn.

Vaizdo rezultatas pagal užklausą „Blocksberg“
Blocksberg

Spiegelherz nėra autorės pirmoji parašyta ir išleista knyga. Iki jos publikavimo ji jau yra parašiusi ir išleidusi ne vieną kūrinį. Geriausiai žinomas autorės serija yra Lilith Parker. Pati asmeniškai nieko nebuvau girdėjusi apie ją tol, kol nepaėmiau į rankas jos knygos. Prisipažinsiu, ilgai svarsčiau, ar ją imti. Man nepatiko knygos viršelis, nors anotacija skambėjo neblogai bet kartu ir nuspėjamai. Taip pat knyga kainavo ne skatikus. Gal 10 minučių pratrypčiojau prie jos, tai padėdavau atgal į lentyną, tai vėl paimdavau… galiausiai nusprendžiau prigriebti, kadangi įdomesnių vokiečių autorių knygų tuo metu nebuvo (aš griežtai rinkausi knygas, kurių originalo kalba būtų vokiečių).  Būtent ši knyga vėliau buvo pirmoji iš visų parsivežtų, kurias nusprendžiau perskaityti pirmiausia.

Atsivertę šią knygą susipažinsite su Ana, kuri su savo tėvais, jaunesne seserimi ir mažu broliuku persikrausto iš didmiesčio į nedidelį, legendomis apipintą miestelį, kuriame anksčiau gyveno Anos močiutė, ir pas kurią vaikystėje praleisdavo nemažai laiko.  Mergina greitai ima pastebėti aplink ją vykstančius keistus dalykus, o netrukus su dailiu naujos draugės vyresniuoju broliu, David, jie susipažįsta su trijomis senomis raganomis, kurios jaunuoliams atskleidžia, kad jie yra ragana ir raganius, įsimylėjėliai, kurie supynė savo sielas ir dabar vėl prisikėlė tam, kad vėl patupdytų Nebruel, velnio sūnų, į veidrodžio kalėjimą.

Vaizdo rezultatas pagal užklausą „mirror demon“Jaunuoliams iš pradžių sunku patikėti senų moterų istorija, tačiau jie sutinka atlikti jiems atmintį grąžinantį ritualą ir pakartoti anksčiau Nebruel įkalinusius kerus. Bet niekas niekados nevyksta pagal planą. Ana prisimena tik savo praėjusio gyvenimo nuotrupas, o šių dienų David nieko nejaučia. Priešingai nei jos namuose esančiuose veidrodžiuose pasirodančiam velniui. Blogiausia, kad laikas bėga ir mergina turi ne tik, kad atgauti visus prisiminimus, bet iš naujo pamilti David, kitu atveju jų kerai įkalinant Nebruel nesuveiks. Tačiau atgauti prisiminimus nėra lengva, o naujos iškilusios tiesos verčia merginą abejoti viskuo. Tiesa, dauguma šių atsiradusių tvistų ir netikėtų tiesų lengva nuspėti arba įtarti. Jaučiasi, kad rašytoja stengiasi neleisti skaitytojams nuobodžiauti ir vis sugalvoja ką nors, kas priverstų su dar didesniu nekantrumu versti knygos puslapius. Tiesa, patį didžiausią tvistą labai lengva nujausti ir nuspėti įveikus pusę knygos dėl romantinės siužeto linijos sustabarėjimo, o būtent širdies reikalai yra knygos šerdis. Rašytoja naudodama Anos ir David viską nugalinčią ir neaprėpiamą meilę vienas kitam paverčia didžiąja paslaptimi ir intrigų katilu. Kartais man norėjosi, kad pati rašytoja to neužmirštų ir dažniau tai primintų skaitytojams.

Patys knygos personažai, atsižvelgiant į jų vaidmenį ir svarbą, buvo tai gerai sukurti, tai nelabai, pavyzdžiui, merginos tėvai ar jos klasės draugai. Taip pat knyga nebuvo jų perpildyta. Rašytoja atsirinko, kuriuos veikėjus naudoti, o kurių ne.  Kartais tikrai trūko personažų charakterių vystymo ir jų istorijos, o kartais visai nesinorėjo, kad jie būtų įtraukiami, nes norėjosi judėti į priekį.

Vaizdo rezultatas pagal užklausą „witch magic“Pats knygos siužetas yra paprastas, nepripildytas mitologinėmis detalėmis ar pasaulio konstravimu. Paprasčiausiai yra pasaulis su raganomis ir velniais/ demonais. Pastarieji linki žmonijai blogo ir daro blogus darbus, dėl to raganos ir raganiai nori juos sustabdyti. Tačiau šįkart demonas yra labai galingas, o tai ir sukelia nemažai problemų knygos personažams.

Pats rašytojos stilius yra paprastas, žodynas nebuvo sudėtingas. Sakyčiau, kad net labai paprastas palyginus su dabartine mano skaitoma vokiečių autorės knyga, kurioje daug rečiau naudojamų ir specifinių vokiškų žodžių. Todėl tie, kurie mėgsta knygas apie raganas bei demonus ir nori patobulinti savo vokiečių kalbos žinias, gali drąsiai ją imti į rankas.

Reziumė. Atsivertę Janine Wilk knygą paaugliams tikrai nenuobodžiausite ir smagiai praleisite laiką, tačiau rekomenduoti jos visiems nedrįsčiau dėl ganėtinai paprasto ir nuspėjamo siužeto. Jeigu ieškote kažko nepaprasto, sudėtingo ir nenuspėjamo, ši knyga gali nuvilti.


REKOMENDUOJAME. Šioji knyga patiks, jeigu jums patinka paranormalios istorijos, vokiečių jaunimo literatūra, raganos ir demonai, romantika.

 

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.