TOP 5: Ilgiausiai trunkantis įspūdis


 Vasarai artėjant jums reikia susidaryti knygų sąrašą, kuris pavirs iššūkiu jį įveikti. Žinoma, visi nori naujų knygų, tačiau yra nemažai gerų istorijų, kurios buvo išleistos ganėtinai seniai. Bet tegul šis faktas nebūna jums kliūtis jomis pasidomėti.

Noriu jums paimti kelias knygas būtent iš praeities, kurias patariu įtraukti į savo vasaros skaitinių sąrašą.  Jose glūdi tam tikra atmosfera ir siužetas, kuris dabar truputį jau primirštas dėl paranormalių ir distopijos žanrų knygų bumo. Dėl to manau, kad šios knygos jums pasiūlys tikrai ne tik nemažai nuotykių ir įspūdžių, bet kartu ir leis pajusti gaivinantį istorijų vėją 😉

skorpiono rūmai

Knygos anotacija: Nancy Farmer nuostabiai sukurtame ateities gyvenime Opijaus šalį, nutįsusią tarp Jungtinių Valstijų ir anksčiau buvusios Meksikos, valdo galingasis Patronas. Mažas berniukas Matas jam yra amžino gyvenimo garantas.
Patronas myli Matą kaip save, nes Matas yra jis pats. Jų DNR sutampa. Matui dar tik stengiantis suvokti savo gyvenimą, jam jau grasina nedori, gobšūs žmonės, tarp jų ir valdžios ištroškusi Patrono šeima. Patroną supa grėsminga apsaugininkų armija ir nužmoginti Opijaus šalies vergai – sužalotomis smegenimis lustgalviai, kurie triūsia aguonų laukuose.
Net ir pasprukusiam iš Alakranų dvaro Matui neužtikrinta laisvė – jis nė nenujaučia, kad nešioja savo kilmės žymę. Šios vaizdžiai parašytos ateities gyvenimo knygos posūkis atveria stulbinantį, kvapą gniaužiantį nuotykį.

Komentaras: prisimenu, kaip nedrąsiai paėmiau šią knygą į rankas prieš daugybę metų bibliotekoje. Abejojau, kad ją įveiksiu, tačiau nusprendžiau pamėginti. Iki šiol prisimenu šioje knygoje vyraujantį pasakojimą, tas emocijas, kurias sukėlė knyga. O jų buvo pačių įvairiausių: baimė, pasišlykštėjimas, nerimas, džiaugsmas ir t.t. O kur dar klonų ir mafijos prieskonis?

orakulas fisherarchontasskarabėjas

Knygos anotacija:Egipto senove ir graikų antika dvelkiančiuose Abiejų Žemių šalies smėlynuose, tarp zikuratų, siaurų rytietiškų gatvelių ir amžių paslaptis saugančių valdovų kapų savo stichiją ras jaunas ir bet kuris jaunystės romantikos trokštantis skaitytojas. Vaidilutė Miranija, padedama drąsias viltis puoselėjančio bendraamžio raštininko Seto bei seno muzikanto Obleko, imasi narplioti rūmų klastas ir paslaptis, apie kurias priešmirtiniame laiškelyje ją slapta perspėja senasis šalies valdovas – archontas. Pirmosios kliūtys įveiktos, bet pergalė atneša naujus išmėginimus. Apie tolesnius herojų nuotykius rašoma likusiose trilogijos dalyse – „Archontas“ ir „Skarabėjas“.

Komentaras: Prisimenu, kai pasinešiau namo knygų klubo knygutę ir šiai trilogijai buvo didžiulė nuolaida. Nusprendžiau įsigyti ir nepasigailėjau. Šios trys knygos savyje turi paslėpusios nuotykius, sumišusius su mistika ir tuo ypatingu senovės Egipto civilizacijos prieskoniu. Gal vertėtų šias knygas vėl perskaityti…

dina gėdytojos duktėėėgyvatės dovanalene-kaaberbol-gedytojos-zenklas-antra-dina-gedytojos-dukte-dalis-20172gėdytojos karas

Knygos anotacija: Jaunos danų rašytojos Lenės Kaaberbøl, kurios pirmoji knyga išėjo, kai autorei tebuvo penkiolika metų, keturių dalių (trys išėjo 2001, ketvirta pasirodys 2003) saga apie mergaitę Diną susilaukė nepaprasto pasisekimo ne tik Danijoje. Pirmojoje knygoje, “Dina, Gėdytojos duktė“, vienuolikmetė Dina netyčia sužino paveldėjusi stebuklingą mamos galią: vien tik žvilgsniu sugėdyti bet kokį žmogų, net pikčiausią nusikaltėlį, ir išgauti iš jo prisipažinimą. Tačiau Dina nesidžiaugia tokia likimo dovana, nes niekas nedrįsta žiūrėt jai į akis. Ji tetroška paprastos draugystės. Bet kai mama išvyksta į Dunarko miesto pilį dėl žiaurios žmogžudystės, Dina turi susitaikyti su savo pašaukimu ir jį panaudoti — jei nenori, kad mama ir ji pati žūtų nuo baisių Dunarko slibinų, kurių ne visi keturkojai…

Komentaras: Pamenate tokį žurnalą “Magija. Witch“? Taigi, šio kultinio komikso autorė parašė šias keturias knygas, kurios yra plonos, tačiau savo puslapiuose saugo didžią istoriją. Negalėjau patikėti, kada visas keturias dalis perskaičiau. Taip norėjosi, kad būtų daugiau dalių. Netgi ir dabar turiu kažkur užsirašytą citatą iš vienos iš šių knygų apie tai, kaip vienas po kito atsiranda veikėjai pikto kapitono laive. Skaitydami šias knygas turėsite ne tik įdomią istoriją savo rankose, tačiau ir nerimausite dėl veikėjų, ir juoksitės kartu su jais.

 pegė sjiu ir fantomaipegė sju ir demono miegaspegė sju ir bedugnės drugelis

Knygos anotacijaVirš miesto pasirodo mėlynoji saulė ir viskas pakrypsta į blogąją pusę! Koledžo nemokšos tampa protingesni už mokytojus, šunys ima žaisti šachmatais, katės gali skaityti mintis. O batai zuja gatvėmis, taikydamiesi slapčia įspirti į užpakalius savo buvusiems šeimininkams! Pegė Sju, turinti magiškus akinius, nujaučia neišvengiamai artėjančią katastrofą. Ji vieninetelė žino, kad nematomi padarai pramogauja eidami kiaurai sienas ir krėsdami vargšams žmonėms dažnai pražūtingas „išdaigas“. Dėl šių fantomų įsigali chaosas: valkataujantis šunėkas ima vadovauti miestui! Gyvūnai nusprendžia keršyti žmonėms! Visi atsiduria spąstuose. Ar Pegei Sju pavyks juos nugalėti?

Komentaras: Viena gražiausių ir šmaikščiausių knygų, kurias tik kada teko skaityti. Už šių viršelių slypi gera juoko dozė ir nepaprasta Brussolo fantazija.  Netgi dabar šias knygas prisimenu su plačia šypsena. Pati smagiausia buvo Demono miegas.

vandens karalienė meyerakmens šviesa meyerstiklinis žodis meyer

Knygos anotacija: Atsivertę šią knygą pateksite į nuostabų magijos, nuotykių ir jausmų pasaulį. Pagrindinė knygos veikėja našlaitė Merlė gyvena Venecijoje. Šis miestas kitoks. Čia sargybą eina akmeniniai liūtai, garsiojoje regatoje miesto kanalais valtis traukia jūrų mergelės, pagalbą siūlo pragaro pasiuntiniai. Merlė su akląja Junipe patenka pas stebuklingųjų veidrodžių meistrą Arčimboldą. Nuo šiol jų gyvenimas kupinas neįtikėtinų kerų ir nuotykių. Merlė susipažįsta su paslaptingąja Vandens karaliene, saugančia miestą nuo nuožmaus faraono kariaunos. Šį kartą pavojus gresia pačiai Vandens karalienei ir Venecijos miestui, o padėti gali Merlė ir jos draugai…

Komentaras: Viršelis tikrai negundantis, ar ne? Tačiau nusprendžiau surizikuoti ir pasirodo gerai, kad taip padariau. Šios knygos pagrobia skaitytoją savo puslapiuose esančia magija ir paslaptimi. Netgi susigundžiau visas šias dalis susirinkti ir turėti savo, kadangi jas buvau pasiėmusi iš bibliotekos. Na, pavyko rasti antrą dalį. Dabar reikia tik įsigyti pirmą ir trečią 😀

Kurias iš šių knygų jums teko skaityti? Ar patiko jos? Kokios knygos jums yra palikusios tokius gilius įspūdžius, kad ir po daugybės metų jas neblogai prisimenate?

kitty

1 mintis apie “TOP 5: Ilgiausiai trunkantis įspūdis

  1. Skorpiono rumus ir Gedytojos dukters serija esu skaicius. Skorpiono namai patiko, bet iki siol jauciuosi taip tarsi noretusi jos tesinio. O Gedytojos dukters serija yra kiek vaikiska:) bet labai smagiai susiskaitanti:)

    Patinka

Parašykite komentarą

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.